Класична музика та конкурсанти з усього світу: у Львові триває Міжнародний конкурс скрипалів

 vgolos.com.ua

  2019-10-24

У Львові з 17 по 27 жовтня триватиме ІІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси, генеральним спонсором якого традиційно виступає компанія Nestlé та торгова марка «Світоч». Прикметно, що призовий фонд конкурсу за перше місце складає 20 тисяч євро, за друге – 10 тисяч євро, і за третє – 8 тисяч євро.

За словами маестро Олега Криси, цей конкурс відбувається раз на три роки. Цього року в конкурсі змагатимуться 39 претендентів з 16 країн світу (Японії, Китаю, Південної Кореї, Росії, Данії, Нідерландів, Латвії, Австрії, Франції, Фінляндії, Польщі, США, Малайзії, Сінгапуру, Китаю і України).

«Я дуже радий, що вже втретє ми вже збираємось у цьому залі філармонії і проводимо Міжнародний конкурс скрипалів у Львові. Мені дуже приємно, що на цей конкурс, у Львів, приїхали конкурсанти та члени журі з усього світу. І можливо колись моє рідне місто стане столицею класичної музики», – зазначив Олег Криса.

Міжнародний конкурс скрипалів у Львові відбуватиметься у три тури: 1 тур – виконання музичного твору соло – до другого туру обирається 15 учасників (19-20 жовтня, Львівський будинок вчених); 2 тур – виконання музичного твору під акомпанемент фортепіано – до фіналу обирається 6 учасників (22-23 жовтня, Львівська національна філармонія); 3 тур (фінал) – виконання музичного твору з симфонічним оркестром – журі обирає переможців та лауреатів спеціальних відзнак (25-26 жовтня, Львівська національна філармонія).

«Родзинкою» цьогорічного фіналу стане виконання претендентами на перемогу «Концерту для скрипки з оркестром №5» видатного українського композитора Євгена Станковича, він присвячений творчості видатного скрипаля Олега Криси.

Голова оргкомітету і засновник конкурсу, президент ГО МО «Світ класичної музики» Сергій Подолянчик зауважив, що їхній конкурс є впливовим у світі, адже його переможці у подальшому стають професіоналами та здобувають нові перемоги.

«Це грандіозна подія. Особливість цього заходу полягає у тому, що під час третього туру до нас завітають представники відомого глянцевого, музичного видання The Strad з Лондону. Це все завдяки імені нашого маестро Олега Криси та прозорості проведення. Цей конкурс – це змагання важковаговиків у класичній музиці. Найпопулярніші музичні школи світу присутні на цьому конкурсі. Я дуже вдячний нашому генеральному спонсору – компанії Nestlé та торговій марці «Світоч», бо без спонсорів Міжнародний конкурс неможливо провести», – наголосив голова оргкомітету і засновник конкурсу скрипалів.

Директор із корпоративних комунікацій та зв’язків із громадськістю компанії Nestlé в Україні і Молдові  Володимир Співак зауважив, що його компанія уже втретє підтримує Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси.

«Перш за все, мені дуже приємно, що у мене є нагода бути тут. Це справді дуже чудовий конкурс. І наша компанія, зокрема наш улюблений бренд «Світоч», уже втретє підтримує цей захід. Для нас, як для компанії, – це честь. Nestlé – це світовий лідер в галузі виробництва продуктів харчування: ми працюємо у 190 державах світу. І кожній країні ми робимо і ті речі, котрі є корисними для розвитку суспільства. Ми називаємо це – створенням спільних цінностей. І один із наших найважливіших напрямків – це розвивати і працювати з тими громадами, де ми присутні. Зокрема у Львові в нас є фабрика «Світоч», яка приєдналась до Nestlé  ще у 1998 році. Дуже багато змін відбулося з того часу. І львівська фабрика зараз є одним з лідерів з виробництва вафель та шоколаду. Наша продукція продається у країнах центральної Європи. А тому, ми робимо з одного боку бізнес, а з іншого – підтримуємо культурні речі та розвиваємо громади, де присутня наша компанія Nestlé.  Мені дуже приємно, що я маю нагоду відкрити третій Міжнародний конкурс скрипалів», – наголосив Володимир Співак.


TwitterLinkedInDigg
We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information