У Львові відбудеться III Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси

 https://apostrophe.ua/

  2019-10-15

У Львові відбудеться III Міжнародний конкурс скрипалів, патроном якого є легенда української скрипкової школи Олег Криса. З 17 по 27 жовтня таланти з усього світу змагатимуться за звання кращих молодих віртуозів.

Генеральним спонсором події традиційно виступає ТМ "Світоч". Вперше цього року конкурс відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Мета конкурсу - розвиток талановитої молоді, набуття українськими виконавцями досвіду участі у міжнародних заходах, промоція світової та вітчизняної скрипкової класики, української музичної спадщини. В Україні багато обдарованої молоді, але більшості бракує фінансової можливості відвідувати закордонні конкурси. Саме тому засновники конкурсу - громадська організація "Мистецьке об'єднання "Світ класичної музики" вирішили організувати подію світового рівня в Україні.

Конкурс був створений в 2013 році і проводиться на постійній основі раз в три роки. Змагання традиційно складається з трьох турів.

1 тур - виконання музичного твору соло - до другого туру обирається 15 учасників;
2 тур - виконання музичного твору під акомпанемент фортепіано - до фіналу обирається 6 учасників;
3 тур (фінал) - виконання музичного твору з симфонічним оркестром - журі вибирає переможців і лауреатів спеціальних відзнак.

Програма міжнародного конкурсу складна, але має гідну винагороду. Призовий фонд фестивалю за перше місце становить 20 тисяч євро, за друге - 10 тисяч євро, і за третє - 8 тисяч євро


TwitterLinkedInDigg
We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information