2016-10-23

На сцені Львівської обласної філармонії у суботу розпочався перший тур ІІ Міжнародного конкурсу скрипалів, який завершиться 29 жовтня і визначить претендентів на престижні премії та призи, які підготували для них спонсори та особисто патрон творчого змагання – Олег Криса.

У конкурсі беруть участь 30 молодих талантів із Польщі, Іспанії, Японії, Китаю, США, Південної Кореї, Франції, Північної Ірландії та України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львів уже вдруге приймає Міжнародний конкурс молодих скрипалів. Перший відбувся у 2013 році і мав ефект землетрусу для міста, відкриваючи йому нові таланти і нову музику. Лише творчим змаганням він не обмежився: народилась ініціатива заснування музичної академії, яка діє у міжконкурсний період і дозволяє українським скрипалям брати уроки і майстер-класи у видатних майстрів сучасності», - зазначив голова журі конкурсу Олег Криса.

За його словами, значення конкурсу важко переоцінити. Адже у буремний для України час сюди не побоялись приїхати молоді талановиті скрипалі та члени журі з усього світу. Ні від кого із поважних метрів не було відмови, ніхто не «захворів», не шукав інших причин, щоб не їхати у країну, що перебуває у стані війни. А це – найвище визнання культурних традицій України та найвищий вираз підтримки їй.

Конкурсна програма теж спрямована на популяризацію в світі музики українських композиторів. До обов`язкової програми виконання визначені твори Мирослава Скорика та Віталія Губаренка.

Матеріал з сайту Укрінформ

Фото: прес-служба ЛОДА


TwitterLinkedInDigg
We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information