Положення 2016

Увага! Є уточнення!

II Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси відбудеться у м. Львові (Україна) в період з 20 жовтня по 31 жовтня 2016 року. Засновником конкурсу є Громадська організація «Мистецьке об’єднання «Світ класичної музики».

Вік конкурсанта повинен бути не менше 15 і не більше 29 років на момент відкриття конкурсу. Реєстрація учасників буде відбуватися в приміщенні оргкомітету 20 жовтня  2016 року. Жеребкування відбуватиметься в приміщенні оргкомітету 21 жовтня 2016 року.

Умови і терміни подачі заявок:

Заявку на участь у конкурсі можна подати як в електронному вигляді  (info@olehkrysa-competition.com), так і поштою.

 

Кінцевий термін подачі заявок для участі в конкурсі 10 серпня 2016 року.

До заявки необхідно додати наступні документи:

  • Копію паспорта або свідоцтва про народження, що підтверджують вік кандидата;
  • Кольорові фотографії, бажано в цифровому форматі (роздільна здатність 300 dpi), включно одне фото крупним планом (розмір 13х15), яке б підходило для публікації;
  • Копію документів щодо нагород на інших конкурсах;
  • Рекомендація знаного скрипкового виконавця чи педагога;
  • Коротка творча біографія учасника;
  • Невідредагований запис програми у форматі DVD, яка записана в період з 01.06.2015 року по 01.07.2016 року. При цьому, кожний окремий твір повинен бути записаний повністю, без монтажу, від початку до кінця. Але твори можуть бути записані в різні дні.

Прослуховування DVD записів і допуск кандидатів до I-го туру буде здійснено кваліфікованою комісією, запрошеною організаційним комітетом конкурсу (надалі – оргкомітет). Оргкомітет повідомить кандидатів про участь у I-му турі конкурсу не пізніше 15.08.2016 року.

Програма відбору:

1. Й. С. Бах. Partita № 3 in E major BWW1006a для скрипки соло (Preludio) або (Loure) або (Gavotte en Rondeau)

2. Н. Паганіні. Один з каприсів op. 1

Лауреати міжнародних конкурсів, що входять до EMCY (Європейська асоціація музичних конкурсів для молодих музикантів) або WFIMC (Всесвітня федерація міжнародних конкурсів), допускаються до участі без попереднього відбору. У такому випадку, замість DVD-запису необхідно прикріпити до заявки документи, що підтверджують участь у конкурсах, які входять до EMCY або WFIMC.

Матеріали, представлені на конкурс не повертаються. Оргкомітет, надсилає кандидату підтвердження про отримання заявки. Заявки, оформлені неналежним чином або надіслані без вищезазначених документів, до розгляду не приймаються.

Оргкомітет залишає за собою право вимагати у кандидатів додаткову інформацію.

Вся інформація, розміщена на офіційному сайті конкурсу, є коректною на момент публікації. Оргкомітет залишає за собою право вносити зміни, якщо того будуть вимагати обставини, але не пізніше ніж за два місяці до початку конкурсу. У випадку виникнення розбіжностей у прочитанні тексту і умов між україномовною, російськомовною та англомовною версіями, правильною є україномовна версія.

Вступний внесок:

Вступний внесок здійснюється в перший день прибуття на конкурс.

Одночасно з подачею заявки кожен учасник повинен здійснити вступний внесок, який не повертається, в розмірі 100 євро або суму в доларах чи гривнях, яка еквівалентна вказаній сумі в євро відповідно до курсу Національного банку України на день оплати.
Учасник повинен здійснити внесок на розрахунковий рахунок Громадської організації «Мистецьке об’єднання «Світ класичної музики» (м. Львів).

Реквізити:

ЄДРПОУ 38099051
у євро: р/р 26005053810214 у ЗГРУ КБ “ПРИВАТБАНК” м. ЛЬВІВ МФО 325321
у гривнях: р/р 26005060880408 у ЗГРУ КБ “ПРИВАТБАНК” м. ЛЬВІВ МФО 325321
Призначення платежу: Вступний внесок за участь у конкурсі

Страхування та інші документи:

Конкурсанти і їх концертмейстери зобов’язані самостійно застрахувати себе та інструменти на час проведення конкурсу. Кожний учасник зобов’язаний при в’їзді в Україну задекларувати свій інструмент митним органам. Якщо учасник грає на орендованому інструменті високої вартості, він повинен мати відповідний документ, який підтверджує право на його використання.

Конкурсанти, що отримали запрошення на конкурс і які проживають в країні, що має візовий режим з Україною, повинні самостійно звернутися в посольство (консульство) України для оформлення візи. Оргкомітет не забезпечує конкурсантів, їх концертмейстерів і інших осіб, що їх супроводжують, будь-якими видами страхування.

Премії та нагороди:

Оргкомітетом міжнародного конкурсу визначено три премії та три спеціальні нагороди для учасників конкурсу:

1 премія – 20 тис. євро *

2 премія – 10 тис. євро *

3 премія – 8 тис. євро *

* Премія виплачується в гривнях по курсу НБУ станом на 10 серпня 2016 року (1 євро дорівнює 27,5 грн). Відповідно до законодавства України з суми винагороди будуть утримані податок на доходи в розмірі 18% та військовий збір в розмірі 1.5%.

3 спеціальні нагороди вартістю від 1 тис. євро


В  залежності від досягнутих результатів і в межах встановленої кількості  премій журі має право: присудити не всі премії або поділити премії між конкурсантами. Всім учасникам II-го туру вручаються почесні дипломи учасника міжнародного конкурсу. За згодою з оргкомітетом є можливим встановлення додаткових премій іншими державними, комерційними, громадськими чи творчими організаціями як українськими, так і зарубіжними. Такі премії повинні бути узгоджені з оргкомітетом до початку конкурсу.

Фіналісти конкурсу та їх концертмейстери зобов’язані взяти участь в церемонії закриття конкурсу і концерті лауреатів. За погодженням з оргкомітетом переможці конкурсу — лауреати першої, другої та третьої премій зобов’язані взяти участь у двох безоплатних концертах на користь III-го міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси.

Церемонія закриття конкурсу, вручення нагород лауреатам і гала-концерт лауреатів конкурсу відбудеться 30 жовтня 2016 року.

Порядок проведення конкурсу:

Конкурс складається з трьох турів: I; II; III (фінал).

Всі тури конкурсу є відкритими для публіки. Всі твори повинні виконуватись напам’ять, за винятком виконання капрису Мирослава Скорика в І турі, сонати в II турі і концерту Віталія Губаренка у фіналі.

Порядок виступів конкурсантів в I-му турі визначається жеребкуванням і зберігається протягом всього конкурсу. В окремих випадках, у зв’язку з хворобою конкурсанта або іншими форсмажорними обставинами, голова журі може прийняти рішення про зміну порядку виступів.

Під час проведення конкурсу оргкомітет забезпечує учасникам на кожному з етапів одну безкоштовну репетицію з піаністом-концертмейстером і одну безкоштовну репетицію з оркестром. Кандидати можуть приїхати на конкурс з власним концертмейстером. Конкурсантам будуть надані класи для репетицій і час для акустичної репетиції перед кожним туром на сцені концертного залу, де  буде проходити конкурс.

Всі тури конкурсу можуть записуватися для наступних трансляцій і видань на аудіо- і відеоносіях. Конкурсанти зобов’язуються підписати документ, який підтверджує відсутність претензій на використання оргкомітетом і його уповноваженими представниками вищевказаних матеріалів. Оргкомітет і його уповноважені представники не несуть фінансових зобов’язань перед конкурсантами за використання отриманих матеріалів. Конкурсанти не можуть контактувати чи розмовляти з будь-ким з членів журі під час участі у конкурсі. Будь-яке порушення цього правила може призвести до дискваліфікації конкурсанта. Результати кожного туру конкурсу оголошуються після його закінчення. Рішення журі конкурсу є остаточними і перегляду не підлягають.

Програма конкурсу

1. Й. С. Бах. 
  • Partita for Solo Violin No. 3 in E major, BWW 1006a
  • Preludio
  • Loure
  • Gavotte en Rondeau

2. Один з каприсів Н. Паганіні A caprice Op. 1 (oкрім  № 14, 16, 20);

3. Один з етюдів Г. Венявського An étude Op. 10, “L’Ecole Moderne”;

4. Твір для скрипки соло

  • М. Скорик Caprice for Solo Violin

1. В.А. Моцарт.

  • I частина Концерту для скрипки No.3 in G major, K. 216
  • або No.5 in A major, K. 219

2. Один з віртуозних творів на вибір учасника конкурсу:

Е. Ізаї.
— Соната для скрипки соло No.3 або No.6, Op.27;
М. Равель.
— Tzigane;
Г. Венявський.
— Scherzo-Tarantella, Op. 16;
— Polonaise in D major, Op. 4 або A major, Op. 21;
— Variations on an original theme, Op. 15;
П. Сарасате.
— Caprice Basque, Op. 24;
— Carmen Fantasy, Op. 25;
Н. Паганіні.
— La Campanella (arr. Fritz Kreisler);
— Moses Fantasy;
— Variations on ‘I Palpiti’, Op. 13 (arr. Fritz Kreisler);
П. Чайковський.
— Valse-Scherzo, Op. 34;
К. Сен-Санс.
— Havanaise, Op. 83;
— Introduction and Rondo Capriccioso, Op. 28;
— Etude in the form of a Waltz, Op. 52 No. 6 (arr. Eugene Ysaÿe)

3. Одна з сонат для скрипки і фортепіано на вибір учасника конкурсу:

Л. Бетховен:
— Соната No.1 in D Major, Op. 12 №1
— Соната No.5 in F Major, Op. 24
— Соната No.10 in G Major, Op. 96
Й. Брамс:
— Соната No.1 in G Major, Op. 78
— Соната No.3 in D minor, Op. 108
С. Прокоф’єв:
— Соната No.1 in F minor, Op. 80
— Соната No.2 in D Major, Op. 94 bis
Ц.Франк:
— Соната A Major
М. Равель:
— Соната №2 in G Major;
Б. Лятошинський:
— Соната Op.19
А. Шнітке:
— Соната №1

1. В. Губаренко.  Концерт для скрипки з оркестром № 1, Ор.14;

2. Один з концертів для скрипки з оркестром на вибір учасника конкурсу:

  • Л. Бетховен:  Концерт in D Major, Op.61;
  • Й. Брамс:  Концерт in D Major, Op.77;
  • П. Чайковський:  Концерт in D Major, Op.35;
  • Н. Паганіні:  Концерт №1 in D Major, Op.6;
  • Я. Сібеліус:  Концерт in D minor, Op.47;
  • С. Прокоф’єв:  Концерт No.2  in G minor, Op.63;
  • Д. Шостакович: Концерт No.1  in A minor, Op.77.

Музика (ноти)

Журі:

Голова журі – лауреат міжнародних конкурсів, професор Олег Криса.
Склад членів міжнародного журі буде оприлюднений перед відкриттям конкурсу.

Проживання та  проїзд:

Учасники та їх концертмейстери повинні прибути на конкурс за власний рахунок. Під час проведення конкурсу оргкомітет пропонує для учасників та їх концертмейстерів житло (готелі, гуртожитки, квартири):

Одномісні номери —  екв. від 35 $ / доба
Двомісні номери —  екв. від 40 $ / доба

Офіс конкурсу:

вул. Івана Франка, 48/4
79005 Львів, Україна
тел. +38 032 261- 61- 64
тел. +38 093 244 – 32 – 92
тел. +38 067 672 – 66 – 77
info@olehkrysa-competition.com

 

TwitterLinkedInDigg
We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information